Loading...

De Piste

Home/De Piste

De Piste

Wie van circus houdt, leest De Piste!
Een magazine met aandacht voor alle
aspecten van het circus.

Nieuws, achtergronden, interviews, recensies en historie.
Informatie uit binnen- en buitenland.

Lees 10x per jaar Circusmagazine De Piste

Vraag een proefexemplaar aan of  neem direct een
abonnement voor slechts € 49,50.

Redactie en informatie:
Arthur Hofmeester en Alfred van Maasakkers:
redactie@circusmagazine.nl

LID WORDEN?

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Deze maand in Circusmagazine
De Piste onder meer…..

250 jaar circus. Gaat dat lezen!

Deze week draait het bijzondere meinummer van De Piste door de drukmachine. Waarom zo bijzonder? Deze Piste is gewijd aan Philip Astley, de grondlegger van het circus en zijn vele navolgers.

Ex-cavalerist Philip Astley ontwikkelde zo’n 250 jaar geleden een vorm van paardentheater die zijn concurrent Charles Hughes als circus afficheerde. Hughes Royal Circus stond bij een soort van circuit. Londenaren noemen zoiets Circus, Latijns voor cirkel. Die term plakte Astleys Parijse compagnon Antonio Franconi een paar jaar later op de gevel van een speciaal voor dit genre vermaak ontworpen gebouw: Cirque. Nog steeds heeft het circus, in welke vorm dan ook, een magische aantrekkingskracht. Op uitvoerenden en toeschouwers.

Als contrast voor deze klassiekers ruim aandacht voor de ambassadeurs van het nieuwe circus. Liefhebbers van dit genre konden hun hart ophalen in Rotterdam tijdens het Circusstad Festival en in Amsterdam bij het minicircusfestival ‘Carré beweegt’ en de eindejaarsstudenten van ACPA boden enkele spannende acts.

Aanleiding voor het artikel over het Zweedse Zoo-Cirkus van Trolle Rhodin I, die onder meer 42 ijsberen bezat, is de uitspraak van zijn kleinzoon Trolle III: ‘Dit seizoen komen er geen dieren in het programma van circus Brazil Jack.’

Simon Visser schreef over het nieuwe programma van Salto en Roland Vermeylen gaf zijn impressies van het nieuwste Vlaamse circus Nanosh Ronaldo.

Dat alles en nog veel meer in De Piste van mei.