De Piste

Wie van circus houdt, leest De Piste!
Een magazine met aandacht voor alle
aspecten van het circus.

Nieuws, achtergronden, interviews, recensies en historie.
Informatie uit binnen- en buitenland.

Lees 10x per jaar Circusmagazine De Piste

Vraag een proefexemplaar aan of  neem direct een
abonnement voor slechts € 49,50.

Redactie en informatie:
Arthur Hofmeester en Alfred van Maasakkers:
redactie@circusmagazine.nl

LID WORDEN?

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Deze maand in Circusmagazine
De Piste onder meer…..

Nog meer zomercircus in septembernummer Circusmagazine De Piste

Het septembernummer van Circusmagazine De Pisteis al naar de lezers onderweg. Daarin onder meer aandacht voor nog eens drie zomercircussen (Moustache, Fantasia en Harlekino), die vorige maand hun tournees succesvol afsloten. Met zijn bijdrage ‘Topcircus in Hongarije’ doet Fred Niessen uitgebreid in woord en beeld verslag van zijn recente bezoek aan Hongarije. Hij was aangenaam verrast door het hoge niveau van de klassieke circuskunst, zowel bij het Fövarosi Nagycirkusz Budapest, als bij het Magyar Nemzeti Cirkusz en het Cirkusz Richter Flórián. Dichter bij huis verbleef het Circus Paul Busch. Leendert Bedijn zag dit circus in Kleef en had er een openhartig gesprek met de 76-jarige Georg Frank, de pater familias. Deze maakt zich zorgen over de toekomst van deze Duitse familieonderneming.

Uiteraard schenkt dit nummer ook veel aandacht aan de rijke circushistorie. Zo schrijft Henk van den Berg over het Congo-avontuur van het Belgische Circus De Jonghe. Daarnaast een uitgebreid interview van hem met het bijzondere circuspaar Conny Hendriks en Alex de Werk. Tevreden blikken laatstgenoemden op hun bijzonder internationale carrière terug.

In dit jubileumjaar vertelt in iedere Piste een Clublid over zijn/haar specifieke passie binnen de totale circusbeleving. Ditmaal komt de Belg André de Poorter aan het woord. Een gepassioneerd circushistoricus. Hij blijkt de verpersoonlijking van het rijke Vlaamse circusverleden te zijn!

Verder natuurlijk de rubriek ‘CircusNieuws’ en het laatste nieuws over het komende Jubileum-weekend op 5 en 6 oktober in Oss plus Festival Circolo in Tilburg.

Neem nu een abonnement op Circusmagazine De Piste of vraag een proefnummer aan, via freddel@ziggo.nl