De Piste

Wie van circus houdt, leest De Piste!
Een magazine met aandacht voor alle
aspecten van het circus.

Nieuws, achtergronden, interviews, recensies en historie.
Informatie uit binnen- en buitenland.

Lees 9x per jaar Circusmagazine De Piste

Vraag een proefexemplaar aan of  neem direct een
abonnement voor slechts € 49,50.

Redactie en informatie:
Arthur Hofmeester en Alfred van Maasakkers:
redactie@circusmagazine.nl

LID WORDEN?

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Deze maand in Circusmagazine
De Piste onder meer…..

April-nummer van Circumagazine De Piste uit!

Het nieuwe april-nummer van Circusmagazine De Piste is onderweg naar haar lezers. Ditmaal is er veel aandacht voor roofdierendresseurs, zowel uit het heden als uit het verleden. Onder de kop “Je moet streng maar rechtvaardig zijn” begint het coververhaal over een unieke persoonlijkheid: Casey McCoy Cainan (45). Hij komt uit Amerika en werkt overal ter wereld met exotische dieren. Bij grote circussen, maar ook in parken en filmstudio’s. Het is een bijzonder en relatief onbekend verhaal dat leest als een jongensboek. De Piste sprak met Cainan over zijn belevenissen en zijn gave om met dieren te communiceren.

Meer dan 150 jaar geleden ging het in de roofdierendressuur er heel anders aan toe. Dat blijkt wel uit het artikel over de moedige, oersterke Italiaan Upilio Faimali, de man die de eerste zwarte panter dresseerde. Groningen was de plaats waar hij het eerste zwarte panternummer ter wereld in première liet gaan. In de rubriek ‘Cine Circus’ komt nu de opvallende documentaire ‘Zigeuners van de Cauberg’ voorbij. De avontuurlijk ingestelde hoofdrolspelers Henk Luycx, Jean Michon en Jos Uyerlinde vertellen daarin onder meer over hun opleiding tot ‘het gevaarlijkste beroep ter wereld’ van Erie Klant, die van 1947 tot voorjaar 1974 zijn internationaal befaamde Klant’s Zoo en Dressuurschool op de Cauberg in Valkenburg runde. De historische beelden spreken voor zich. De Piste-lezer treft natuurlijk ook de rubriek ‘Vreemde Beestenboel’ aan, met opnieuw een vreemd avontuur in een nachtclub.

In deze Piste staat verder deel 2 (en tevens slot) van Oskar Hoppe’s weg omhoog, over het bewogen leven van een aards opportunist. Bovendien de vooraankondiging voor de eerste circusproductie van Elisa van der Meijden: Femme Fatale – een circusshow met een sexy randje.  Meer actualiteit door een recensie van de show ‘Great Catch’, een initiatief van de Circuscoalitie, en de rubriek ‘CircusNieuws’.

De grote circusboeken-stroom van dit voorjaar komt langs in liefst twee pagina’s en met de bijdrage ‘Krone op zolder’, over de miniatuur-circuswagens die Richard Vedder uit wit karton maakt, sluit dit rijk geïllustreerde april-nummer af.

Nieuwsgierig geworden? Vraag een proefnummer aan of neem direct een abonnement via freddel@ziggo.nl